hamburgershape

Pardörrar

En spröjsad ytterdörr i classic utförande med fägade glas i hörnen och musslingsglas mellan. Spröjsen är kittad på gammalt vis och där går  att välja olika glas i spröjsen. Dörren har äkta vacker speglar på både in och utsidan. Tillverkad efter kundens önskemål!

Ytterdörr med äkta blyglas efter kundens egna mönster, tillverkad i oljad ek. Speglarna är monterade med äkta massiva eklister runt om.

Classicdörr typ PY7 med intergrerade sidoljus. Speglarna är av äkta typ och är lika vacker på både in och utsidan. På vår classicmodell har vi profilerade ramträn runt om speglarna som gör dörren mycket harmonisk.

Ytterdörr "classic"  i tvåfärgsmålat utförnade, blå utvändigt och vit invändigt. Dörren har speglar på båda sidor och glas utan spröjs upptill.

Samma dörr som ovan i stängt läge. Här har kunden valt att den vänstra dörren ska vara gångdörr, altså öppnas först.

En "classic" pardörr PY3 med integrerade sidoljus.

Ytterdörren är husets framsida, denna exklustvedörr är specialtillverkad i ek med ett elipsforamt överljus och spröjs. Dörren är 3,1 meter hög inklusive överljuset och dörrbladen 2,5meter. Handtagsplaceringen  på dörrbladen är placerade i mitten som man gjorde på dom gamla slottsdörrarna. Mittenspeglarna är dekorerade med rombdekorer.

Pardörr i basicutförande i typ PY4 med kundens egna spegelindeling. Glas och spröjs i överdelen.

En vacker exklusivedörr med listade speglar i herrgårsdsstil , modelltypen är en PY5. Med kvadratiska speglar i över & underkant får dörren ett högre intyck vilket är bra vid breda pardörrar. Dörren är här inramad med vacker snickargjädje på verandan. 

Rödmålad ytterdörr (PY2) med glas och spröjs i dörrbladen och med ett spröjsat överljus. Dörren har kunden platsmålat för att få penseldragen på dörrytan.

En "basic" dörr PY3Ö i furu som är laserad i brunt med pigmenterad kinesolja, överljus med spröjs.

Specialtillverkad parytterdörr med halvrunt fasettslipatglas i dörrbladen tillverkad i amerikansk ek. Dörren är en kopia på orginaldörren.

Exklusive ytterdörr i ek , spröjsad med 4:1 spröjs. Stora glas för att få in mycket ljus i trapphuset.

Spårad parytterdörr i fiskbensmönster målad gul. Överljuset är integerat i samma karm som dörrbladen vilket gör ljusinsläppet större. Här är överljuset spröjsat med 6 stående spörjs.

En specialtillverkad pardörr med klarglas och förskjutet möte. Gångdörren är bredare för att enkelt kunna passera, den passiva dörren kan öppnas vid behov. Modellan är i vårt "classic" utförande med profilerat ramträ och äkta speglar på både in & utsidan. 

En mycket vackert arbetad pardörr med ett elipsformat fast överljus och solfjäderspröjs. Dörren är i vårt "classic" utförande med äkta speglar på in och utsidan. Spröjsen är kittad i dörren vilket är tillval.

Spröjsad ytterdörr i "classic" utförande i gammal stil. Spröjsen är kittad speglarna är äkta frisfrästa på in och utsidan. Dörren sitter i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

En pardörr classicutförande med helglasade sidoljus, dörrbladen har våra vackra speglar både på in och utsidan. Dörrspeglarna är indelade i 8 stycken lika stora "rutor" enligt kundens ritning. Sidoljusen gör hallen ljus då glasen är hela vägen ner till golvet.

Specialtillverkad parytterdörr i oljad Ek med fasta sidoljus i ett parti. Rostfria sparksocklar och säkerhetsglas i alla glasdelar, "spröjsen" är fast genomgående.