Fönsterblogg.se hamburgershape

Produktion

RM Snickerier ABs tillverkning inrymms i vår egna fabrik i Vimmerby på ca:4500 m² produktionsyta. Fabrikslokalen är anpassad efter vår produktion för att få ett effektivt produktionsflöde i tillverkningsprocessen. Detta medför en effektiv tillverkning samt hög kvalitet. Produktionsplaneringen sker med eget utvecklat datorprogram för att vi effektivt ska kunna tillverka efter kundens önskemål. Träfönster och ytterdörrar är våra huvudprodukter.
Vill du göra en djupare fabriksvisning så klicka här  >>Rundvandring<<

Maskinparken investeras kontinuerligt för att kunna hålla effektiv produktion och hög kvalité på våra produkter, allt för att ha produkter som våra kunder önskar.

Till våra träfönster använder vi virke som är speciellt utvalt från stamblocksvaror främst från Hälsingland. Virket levereras sågat och nedtorkat till 12 % ± 2 %, som är anpassat efter vår beställning och våra kvalitetskrav.

Lagringen sker i våra två virkesmagasin där vi har exakt kontroll på fuktkvoten i virket. Fuktkvoten i virket är en mycket viktig del i en fönsterproduktion, detta för en bra funktion i många år framåt. Samtliga fönsterdetaljer specialsågas till oss från våra leverantörer på virket.
Med vår modena fabrik har vi anpassat utrymmena helt efter gällande produktion. Vi har en helautomatiserad hyvel och tapplinje där slutprofilering sker i ett steg. Vi har även en specialavdelning där vi enbart tillverkar specialfönster, helt efter kundens önskemål.

Målning sker i lösa delar då vi anser att det blir bäst resultat med denna produktionsteknik. Vi doppar i kinesisk träolja vilket medför mindre fuktvandring i träet innan vi grund och slutmålar. Montering och glasning sker i vår "monteringsgata" där fönstret går genom olika stationer för att bli färdigställt.

Glasning och kittning görs innan vi slutligen hänger i bågarn i sina karmar.

Innan leverans kontrolleras/dokumenteras produkterna för att kunden alltid ska få felfria leveranser.

Vill du gå en fabriksvandring genom fabriken från planka till färdig produkt så klicka här.