Fönsterblogg.se hamburgershape

Fönster i takkupor

Här nedan finns några referenser av våra fönster monterade i takkupor
(Obs! Vi tillverkar inte takkuporna utan bara fönster)

Bågformad plåtklädd takkupa med utåtgående kopplat fönster och kittad spröjs (SP3:1).

Rak takkupa med dubbla 2-luftsfönster och liggande bred kittad spröjs (SP1:0-55mm)

Nedsänkt takupa med ett 2-luftsfönster och liggande kittad spröjs i mitten (SP1:0).

Stor takkupa med tre fönster i rad och två liggande spröjs (SP2:0). 

Litet halvrunt fönster eller även kallat holmeja ( i skåne) i kupan som gör att det bryter av taket och ger rummet inne ljus, fönstret är inåtgående öppningsbart. Spröjsen är en stående som är kittad. 

Takkupa eller frontespis som man även kan kalla det är utrustad med tre 2-luftfönster som har en liggande spröjs i mitten (SP1:0). Utvändigt är fönstren målade i gul kulör.

Mycket påkostad kupa med ett runt spröjsat fönster och plåtklätt tak. Spröjsen är kittad och gör nio små rutor i fönstret (SP2:2).

Kupa eller frontespis med två större fönster som har en bredare spröjs i överkant som är kittade. I nocken sitter även ett litet ljusinsläpp i form av ett runt fast fönster.

Nytillverkad kupa efter gamla fotografier, fönstret i kupan är tillverkat med lös ytterbåge och kittad spröjs för att det ska harmonera med det gamla utseendet på kupan.   

Stor takkupa på Varvsvillan som ligger på Varvsholmen  i Kalmar . Fönster till kupan är tillverkade på snickeriet RM fönster i Vimmerby. Fyra  2-luftfönster i rad gör att man får ett ljust rum i takvångningen.

Vacker plåtbeklädd takkkupa  med runt spröjsat fönster. Fönstret är glasat med svart glas då kupan är en "blindkupa" . Kupan sitter på Stadsmästargårdens resturang på Astrid Lindgrens Världs nya Emil miljö.

Halvrund takkupa med öppningsbart fönster med äkta kittad spröjs, även denna kupa sitter i VImmerby på Astrid Lindgrens Värld