Fönsterblogg.se hamburgershape

Ytterdörrar

Vår mångfald

Här nedan ser du våra olika ytterdörrar som vi levererat till våra nöjda kunder vill du har mer ingående information på utförande och tillval så ser du det under >produkter-ytterdörrar<

 

En enkeldörr i special utförande med slät spegel i överdelen med runt litet glas , nedre delen stående panel i ramträet, här har vår kund ALV  (Astrid Lindgrens Värld) har själva designat dörren och vi tillverkat.

Här visar vi en "exklusiv" dörr EY12 som har äkta speglar in och utvändigt, dörren är designad med  glas i övre spegel med vacker äkta kittad kryss spröjs

Enkeldörr delbar på mitten ”snackedörr” där man öppnar övre del separat vid önskemål. Äkta finsågad faspanel i furu i fiskbensmönster, ännu en leverans till vår kund ALV (Astrid Lindgrens Värld) till deras boende.

En vacker enkeldörr i "exklusive" utförande och 3 speglar , här har vår kund ALV  (Astrid Lindgrens Värld) själva designat dörren med ett liggande litet ovalt glas i övre spegeln för lite ljusinsläpp.

En "exklusiv" dörr som har äkta speglar in och utvändigt, vår kund ALV  (Astrid Lindgrens Värld) har själva designat dörren med  glas i övre spegel och med vacker äkta kittad romb spröjs.

En paneldörr i äkta furupanel utvändigt i mönster "fiskben"  som får en riktig känsla av en gammal trädörr, vacker och gedigen.

Bred slät massiv ekpanel med halvrund upptill, invändigt slät

Vår EY10 i ”classic” special, kundunik med specialfräsning på mittersta ramträet lika kundens befintliga gamla dörr. Kittade spröjs och lika vackra speglar på både in/utsidan.

En "exklusiv" dörr typ EY11  som har äkta speglar in och utvändigt, vår kund ALV  (Astrid Lindgrens Värld) har själva designat dörren med  glas i övre spegel med vacker äkta kittad romb spröjs.

En spröjsad ytterdörr i classic utförande med fägade glas i hörnen och musslingsglas mellan. Spröjsen är kittad på gammalt vis och där går  att välja olika glas i spröjsen. Dörren har äkta vacker speglar på både in och utsidan. Tillverkad efter kundens önskemål!

Till BRF Jupiter i Täby har vi levererat nya ekpartier med sidoljus som utrustats personsäkra glas. De nya partierna är tillverkade enligt dom gamla förlagorna men då i oljad ek. Partierna är in och utvändigt är utrustade med rostfria sparkplåtar för att skydda den mest utsatta delen längst ner. 

Ytterdörr med äkta blyglas efter kundens egna mönster, tillverkad i oljad ek. Speglarna är monterade med äkta massiva eklister runt om.

Classicdörr typ PY7 med intergrerade sidoljus. Speglarna är av äkta typ och är lika vacker på både in och utsidan. På vår classicmodell har vi profilerade ramträn runt om speglarna som gör dörren mycket harmonisk.

Ytterdörr "classic"  i tvåfärgsmålat utförnade, blå utvändigt och vit invändigt. Dörren har speglar på båda sidor och glas utan spröjs upptill.

Samma dörr som ovan i stängt läge. Här har kunden valt att den vänstra dörren ska vara gångdörr, altså öppnas först.

Ytterdörr i oljad ek med förskjutet möte och bredare gångdörr. Dörren är listad med profilerade massiva eklister runt speglarna, modell exklusive.

Ytterligare en paneldörr med massiv panel, vi tillverkar panelen som liggande/stående eller fiskben helt efter kundens önskemål. Vi kan även erbjuda specialhyvlad panel efter kundens önskemål. Här är dörren utrustad med rostfri sparkplåt nertill som är ett tillägg.

En "classic" pardörr PY3 med integrerade sidoljus.

En ytterdörr med äkta massiv liggande panel. Panel har en sågad yta och med hyvlade fasade kanter. Överljuset har skruvade kittade bågar för att få det riktigt gedigna utseendet.

Ytterdörren är husets framsida, denna exklustvedörr är specialtillverkad i ek med ett elipsforamt överljus och spröjs. Dörren är 3,1 meter hög inklusive överljuset och dörrbladen 2,5meter. Handtagsplaceringen  på dörrbladen är placerade i mitten som man gjorde på dom gamla slottsdörrarna. Mittenspeglarna är dekorerade med rombdekorer.

Pardörr i basicutförande i typ PY4 med kundens egna spegelindeling. Glas och spröjs i överdelen.

En vacker exklusivedörr med listade speglar i herrgårsdsstil , modelltypen är en PY5. Med kvadratiska speglar i över & underkant får dörren ett högre intyck vilket är bra vid breda pardörrar. Dörren är här inramad med vacker snickargjädje på verandan. 

Rödmålad ytterdörr (PY2) med glas och spröjs i dörrbladen och med ett spröjsat överljus. Dörren har kunden platsmålat för att få penseldragen på dörrytan.

En "basic" dörr PY3Ö i furu som är laserad i brunt med pigmenterad kinesolja, överljus med spröjs.

Specialtillverkad parytterdörr med halvrunt fasettslipatglas i dörrbladen tillverkad i amerikansk ek. Dörren är en kopia på orginaldörren.

Exklusive ytterdörr i ek , spröjsad med 4:1 spröjs. Stora glas för att få in mycket ljus i trapphuset.

Spårad parytterdörr i fiskbensmönster målad gul. Överljuset är integerat i samma karm som dörrbladen vilket gör ljusinsläppet större. Här är överljuset spröjsat med 6 stående spörjs.

En specialtillverkad pardörr med klarglas och förskjutet möte. Gångdörren är bredare för att enkelt kunna passera, den passiva dörren kan öppnas vid behov. Modellan är i vårt "classic" utförande med profilerat ramträ och äkta speglar på både in & utsidan. 

En mycket vackert arbetad pardörr med ett elipsformat fast överljus och solfjäderspröjs. Dörren är i vårt "classic" utförande med äkta speglar på in och utsidan. Spröjsen är kittad i dörren vilket är tillval.

Spröjsad ytterdörr i "classic" utförande i gammal stil. Spröjsen är kittad speglarna är äkta frisfrästa på in och utsidan. Dörren sitter i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

En pardörr classicutförande med helglasade sidoljus, dörrbladen har våra vackra speglar både på in och utsidan. Dörrspeglarna är indelade i 8 stycken lika stora "rutor" enligt kundens ritning. Sidoljusen gör hallen ljus då glasen är hela vägen ner till golvet.

Specialtillverkad parytterdörr i oljad Ek med fasta sidoljus i ett parti. Rostfria sparksocklar och säkerhetsglas i alla glasdelar, "spröjsen" är fast genomgående.

Classicdörr typ EY16 med mönsterblästrat glas i dom övre speglarna.

En basicdörr med blyinfattat glas mönstrat efter kundens egna förslag. Inåtgående dörr med liten spegel nertill och härdade glas.

En inåtgående classicdörr typ EY6 med spröjs i glaset. Allmogeprofil i ramträet och vackra frästa speglar på både in och utsidan.

Vacker utåtgående ytterdörr typ EY14 med spröjs 1:1 i glaset. Dörren är tvåfärgsmålad med grön kulör utvändigt enligt kundens önskemål.

Våra classicdörrar har en vacker profil fräst i dörrens ramträ med frisfräst spegel, dörren är lika vacker på både in och utsidan. Här är vår modell typ EY16 där kunden valt glas i övre delen.

Utåtgående ytterdörr typ EY16 i classicutförande med 5 speglar. Denna dörr är högerhängd.

Basicdörr typ EY11 med färgade glas i rombspröjsen, glasen är kittade för att få den äkta känslan genuint hantverk.

Våra dörrar passar även in som invändiga hotelldörrar där ljud/brandklassning kan tilläggsbeställas.Här har mittenspeglen dekorerats med en slät rombdekor.

Bred specialdesignad enkeldörr med vackert överljus och kittade krysspröjs. Dörrbladet i grönt utförande med karm och överljus i vitt. Sparkplåten nertill är i mässing.

Classic modell med 2 speglar i oljad ek, separat överljus.

Enkeldörr "panel" med äkta massiv ekpanel och ett 8 kantigt glasuttag efter kundens önskemål, nertill med sparkplåt i rostfritt.

Specialdesignad entredörr efter gammal förlaga , inåtgående med rostfri sparkplåt i nerdre del. Härdat glas in och utvändigt.

Här har kunden visat oss sina gamla ritningar som vi tillverkat den nya ytterdörren efter, oljad ek och med ett spetsigt form på glaset.

Stor enkeldörr med ovalt glas i speglen. Utförandet är vår "classic" modell med intergret överljus i karmen. Dörrmodellen är en kopia på den gamla dörren som bytts ut vilket gör att husets karaktär behålls likt innan.

En enkeldörr i typ EY3 i modell classic som har äkta speglar på in/utsidan. Denna dörr har kittad spörjs och specialkulör utvändigt

En specialdesignad ytterdörr med släta spegeldekorer på hela dörren och ett litet glasuttag i en av dekorerna, kundens egna design.

Vår dörrmodell "classic" med profilerade ramträ in och utvändigt och ovalt glas i övre spegeln. Dörren blir vacker och får ett litet ljusinsläpp in i hallen.

En enkeldörr classicutförande där dörrbladen har våra vackra speglar både på in och utsidan. Dörrspeglarna är indelade i 8 stycken lika stora "rutor" enligt kundens ritning. 

En "Classic" ytterdörr i oljad ek monterad i tegelkällare, specialindelning av speglar efter kundens önskemål

En pardörr med äkta liggande furupanel utvändigt som  får en riktig känsla av en gammal trädörr, vacker och gedigen. Vår kund ALV  (Astrid Lindgrens Värld) har själva designat dörren och placerat en liten dörr i dörren för att dom små besökarna på deras boende ska ha en "egen" dörr.

Pardörr med integrerade sidoljus i karm vinklade mot dörren. 3-spegeldörr i ”classic” utförande med profilerade ramträ och äkta speglar på in och utsidan

Entrédörren till Brygghusets restaurang i Vimmerby vid Åbro Bryggeri. En specialtillverkad  "classicdörr" med halvfranska speglar i utförande oljad amerikansk ek.