Fönsterblogg.se hamburgershape

Utställning Vimmerby

Hit till Vimmerby är alla kunder välkomna för att få experthjälp om våra fönster och dörrar. Våra ordinarie öppettider är 07.00-16.00 alla vardagar (övriga tider efter ök). Vi vill att ni bokar besöket innan ni kommer så vi kan ta oss tid för er.
Välkommen till vår utställning i Vimmerby. 
RM-Snickerier AB
S. Industrigatan 8
598 40 Vimmerby
0492-79700

På utställningen finns dessa produkter att se: 

Utåtgående kopplat träfönster 2+1  (WUF)

Ett utåtgående trä/träfönster 2-luft med grön utsida och vit standard insida, smala profiler och 30mm kittad spröjs. Allmogegångjärn utvändigt  (tillval) för ett vackert gediget utseende.

Fönster 4-luft utifrån (WUF):

Här visar vi ett 4-luftfönster med separata öppningsbara bågar i över och underdel. Vi har spröjsat dom övre bågarna med en SP 1:1 (plus) och dom nedre med SP 1:0 (liggande). Kulören utvändigt är vald grön och insidan vit, altså 2-färgsmålat. Indelningar och spröjs tillverkar vi efter kundens ritning eller skiss.

Fönster 4-luft inifrån (WUF):

Fönsterhasparna gör fönstret vackert från insidan och det gamla gedigna uttrycket. Vårat kopplade 2+1 fönster har lika tunna och smäckra profiler som förr. Fönsterlåsen finns i några olika alternativ (se på tillvalssidan). Fönstret går även att få i 2-luftsutförande (inget separat överfönster).

Parfönsterdörr kopplat 2+1 (WUFD)

Vår parfönsterdörr i 2+1 utförande som vi visar på utställningen har vi spröjsat med en vacker spröjs med romber och färgat glas. Spröjsens indelning bestämmer du som kund helt själv efter överenskommelse med våra säljare. Denna typ av dörr har alltid äkta kittad spröjs. Nedre del som kallas bröstning så väljer du hur hög den ska vara innan glaset börjar.

Parfönsterdörr kopplad 1+1(UFDB)

Denna parfönsterdörr är en kopplad 2-glas med äkta kittad spröjs i både ytter och innerbåge. Spröjsen är vår tunnaste på 26mm (vår standard är 30mm). Dörren har som standard handtag och broms i gångdörren, den passiva är reglad med kantreglar upp och ner. Som tillval går det att beställa även handtag i den passiva dörren (dubbelspanjolett), broms ingår då också.

Inåtgående fönsterdörr (WIFD)

En inåtgående fönsterdörr med spröjs i överkant och dekorer  på spegelbröstningen

Utåtgående kopplat fönster 2+1 med utvändig aluminium (AWUF)

Vårat nya trä/aluminiumfönster i utåtgående utförande, utseende lika som vårat trä/träfönster. Utställningsfönstret är utrustat med allmogegångjärn (tillval) målade i lika kulör som fönster.
Här har vi lagt mycket fokus vid konstruktion att få ner profilerna lika tunna som vårat träfönster och även så likt som möjligt i övrigt, både på in/utsidan.
Utställningsfönstret är med ”rombspröjs” upptill vilket inte är något problem för oss att tillverka med tunna vackra spröjs, insidan vit och utsidan grön.

Inåtgående kopplat fönster 2+1 med utvändig aluminium (AWIF)

Vårt inåtgående kopplade trä/aluminiumfönster med liggande spröjs. Konstruktionen är framtagen för att i möjligaste mån efterlikna ett gammalt träfönster, det har som standard droppnäsa på ytterbågens nedre kant.
Spröjsen i ytterbågen glasdelande lika som övriga våra fönster.

Inåtgående kopplad fönsterdörr 2+1 med utvändig aluminium (AWIFD)

Pardörr med spröjs i utförande trä invändigt och aluminium utvändigt, vitmålad. Finns även som enkeldörr.Tillverkas efter kundens mått och önskemål och spröjs/glashöjd.

Våra olika ytterdörrar

För att man ska verkligen kunna se skillnad på våra olika dörrar, basic, classic och exlusive så har vi snitt av alla tre, med olika handtag och kulörer, här på utställningen. 

Ytterdörr insida (classic):

Här ser du insidan på en classicdörr typ EY10 som har samma vackra speglar som på utsidan  Profilen på classicdörren är fräst direkt i ramträet och har sedan en frisfräst spegel innanför. Kunden kan själv bestämma spegelindelningen om något av våra förslag inte passar enligt önskemål.

Ytterdörr utsida (classic):

Bilden visar vår classicdörr typ EY10 med 3 speglar i underdelen och ett litet glas med spröjs i överkant. Spröjsen är utanpåliggande som standard men går att beställa som kittad. Denna dörr är vald med guldockra kulör på utsidan och vit på insidan, klicka på bilden för större dörr.

 

Ytterdörr från utsidan (exklusive)

Enkeldörr (EY15) med helfranska lister, vår ”exklusive” dörr. Tillverkas enligt önskemål om glas & spegelindelning efter kundens önskemål. Här med äkta kittade spröjs som är tillval. Du som kund kan välja hur dörrens speglar och glas ska vara indelade, i annat fall finns alla våra förslag på indelningar att välja på.
Lika utseende vad gällande spegelutformning på både in/utsidan.