Fönsterblogg.se hamburgershape

Italien

I Italien söder om Florens har vi levererat fönster till en gammal egendom från 1300 talet, Borgo Santo Pietro egendom  som har renoverats från en ruin till ett av världens lyxigaset hotell.
Besök hotellets hemsida  www.borgosantopietro.com

Vi fick uppdraget att tillverka fönster och  fönsterdörrar för att passa in i den gamla egendomen där det krävdes mycket speciella krav från beställaren. Specialkulör på både in och utsidan för att passa in i stenhusets färg. Fönstren är specialtillverkade som inåtgående med äkta kittade spröjs i både inner och ytterbågen.

Efter 5 års renovering, med noga utvalda hantverkare och leverantörer som anlitats från olika delar av världen, specialister från Danmark ,Tyskland , Australien, England och fönster från Vimmerby, RM Snickerier AB för att återuppliva gårdens gamla byggnader. Resultatet blev enastående.

En fransk balkong med en inåtgående pardörr och liggande kittad spröjs   
Bara storleken på dörren  var en utmaning då dom är närmare 3 meter höga och bara 1 meter breda.

Dom spröjsade höga dörrarna har säkerhetsglas i både inner och ytterglaset , totalt på alla fönster / dörrar är det 1500 härdade glasrutor. Speciella spanjoletter som monterades på plats av slutkund.

Här ser man verkligen höjden på pardörren jämfört med personerna på bilden, mycket pampigt. Bilderna är tagna 7 år efter vår leverans och fönster och dörrar är som nya och kunden är mycket nöjd.

Arkivbild från lastning:  
Här lastas hela fönsterleveransen upp i Vimmerby för direkttransport på lastbil till Italien. Noga packat så kom leveransen fram helt oskadad efter 4 dagar hos kunden för att sedan monteras.