Fönsterblogg.se hamburgershape

Skövde

Till Storgatan i Skövde har vi levererat fönster med mycket gott resultat enligt den antikvariska experten i Skövde som hade följande utlåtande efter besiktningen:
”De vid slutbesiktningen besiktigade byggnadsarbetena har utförts mycket väl och godkänns ur antikvarisk synvinkel.
Det fina slutresultatet som åstadkommits med de nya fönstren är av stor betydelse inte bara för byggnaden utan också för stadsbilden och utgör ett viktigt föredöme för andra fönsterbytesprojekt i Skövde”

Här ses husets fasad från 2 sidor, alla fönster är tillverkade efter dom gamla fönstren i form och indelning, fönstren är målade i röd kulör på utsidan.

Här är en bild som visar den andra sidan på huset.

Ett 4-luftsfönster i närbild , separata under/överfönster med äkta kittade spröjs och bågar. Fönstret har extra bra ljudvärde men ändå dom smäckra tunna profilerna för att inte tappa harmonin och ljusinsläppet in i rummet. 

Fönster i ett svängt burspråk med separat överfönster med krysspröjs.

Fasadbild från långsidan med dom svängda burspråken.

Detaljbild på överluftet med den äkta kittade spröjsen, droppnäsa på losholtzen och monterade hörnjärn vilket ger ett mycket vackert utseende.

Även innergården har fått nya vackra fönster efter dom gamla förlagorna från oss på RM Snickerier, vi är mycket nöjda med resultatet på detta projekt.