Fönsterblogg.se hamburgershape

Tornhus

En fönsterleverans av våra vackra utåtgående trä/aluminumfönster till detta hus med ett torn. Även om man tittar noga så kan man inte se att det är en utsida av aluminium, precis vad vi vill. Vårat trä/aluminiumfönster är utvecklat och designat för att även kunna monteras i gamla hus utan att förstöra den gamla looken. Här tycker vi att vi har lyckats. 

Huset från framsidan med torn och frontespis

Inglasad veranda med spröjs i överkant på skjutpartierna

Fönster från sidan med alla fönster med krysspröjs i överkant, helt utvändigt i aluminium.

Här har vi levererat målade allmogegångjärn som kunden beställt, stormhasparna i rostfritt material som standard. På plats är det sedan monterat ett fönsterbleck.

På ena gaveln sitter ett halvrunt dekorfönster med svart glas för att inte man ska se in på vinden. Detta fönster är med enkelglas med utvändig aluminium.

Ovalt fast fönster med utvändig aluminium. Över/underbleck som ser till att vattnet inte kommer in mellan fönster & fasaden. 

Specialtillverkade fönster för tornets sida mot huset. Fönstren som linjerar med takvinkeln för att få maximalt ljusinsläpp i tornrummet samt ett vackert utseende. Även spröjsen linjerar exakt runt hela tornet. Vackert torn med fina fönster och ett utmärkt jobb med den falsade takplåten.

Husets frontespis har fasta partier i överdelen som är tillverkade i samma vinkel som taket, poster och spröjs delar in partiet för att harmonera med övriga fönster på huset. Under det stora sneda partiet är det pardörr samt fönster i öppningsbart utförande.

Vacker bild inifrån tornet där solen strålar in genom fönstret som ger vackra skuggor på profilerna och spröjsen, ett optimalt allmogefönster, vitmålat trä invändigt och med utvändig aluminium.