Fönsterblogg.se hamburgershape

Hyvling & tappning

Hyvelline & tappline 

Framhyvling och exakt ändprofilering av alla fönsterdetaljer går genom vår hyvel/tappline, där hyvlas samt tappas alla bitar automatiskt i 3 steg. Ämnena 4-hyvlas runt om för att referenspunkterna till tappmaskinen ska bli exakta, efter detta kapas och ändprofileras dom i dubbeltappmaskinen till respektive profil. Längdmärkning med laser görs automatiskt i änden på varje detalj för att enklare hålla kontroll på alla detaljer vidare i produktionsprocessen.Slutprofileringen görs sist i sluthyvlen till den exakta detalljens profil. Efter avsyning är det nu klart för vidare bearbetning enligt RM Quality:s kontrollrutin.

Dubbeltapp 

Ändprofilering samt hyvling görs med vändskär i hårdmetall för att hålla en exakt profil samt perfekt passform. Vår höga tolleransnivå kräver "tolkar" i massiv alumininum för exakt kontroll av passform i tappanslutningarna. Här görs även lasermärkningen.

Tolkar 

Här ses tolkarna som används för exakt kontroll så tappanslutningarna ligger inom dom uppsatta tolleranserna. Alla våra fönsterdetaljer finns tillverkade i aluminium med en tollerans på 5 tusendelar.

Listhyvling 

Alla spröjs/glaslister vi använder i vår produktion hyvlas fram i vår nya 5-spindliga Wenighyvel för att även här ha kontroll på kvaliten. Hyvlen är utrustad med automatisk inmatning och ett utmatningbord med sidoutmatning för att effektivt kunna hyvla fram lister effektivt med endast en operatör.

 

< Träberedning

Översikt

Spackling & kontroll >